Blogger Backgrounds

06 mai 2011

Ce învățăm noi de aici?


Astăzi am trăit o experiență stranie: după multe zile de lucru din greu, a venit ziua deadline-ului. Și tocmai când stabilisem că am terminat ce aveam de făcut, imprimasem totul și colegele se apucaseră să facă cele trei copii pe care viitorul client le cerea (vorbim de muuulte pagini) mi-am dat seama că greșisem ceva. Cu două ore înainte de ora finală, după care nu se mai putea face nimic, decid să schimb ce era greșit, dau un find and replace, corectat greșeala, gravă, care apărea de 54 de ori (era de strategie) și dau print. Fata care păzea imprimanta îmi spune că am printat exemplarul greșit. Așa era.

Am pus fruntea pe birou încercând să-mi adun mințile – nu-mi puteam aminti sub nici o formă unde salvasem varianta bună – am alungat ceața care cred că nu-mi permitea să-mi amintesc nici cum mă cheamă și l-am găsit. Am făcut modificarea, am dat print, apoi am continuat să potrivesc niște date dintr-un tabel. Migălos și complicat, de parcurs pe print tot textul ca să găsesc la ce se referea tabelul. Colega mea Anna, lângă mine, îmi susura la ureche „Liniștește-te, reușim!”, iar eu nu mă puteam gândi decât la faptul că într-o oră și 30 de minute închid ăștia la poștă și toată munca a fost degeaba (nu doar a mea, desigur, era o echipă implicată).

Când a început să-mi bată iar inima, mi-am dat seama că pot să fac tot ce-mi doresc, lipsește doar determinarea. Am zâmbit la mărul roșu lăsat de o colegă pe colțul biroului, în speranța că mă va ajuta să mă calmez (eram singura, la acea oră târzie care putea termina treaba). Când am terminat cu tabelul, m-am ridicat de la birou să le ajut pe fetele care făceau treaba fizică: legau propunerea cu spirală, o duceau la șeful cel mare să o semneze (din nou) pe fiecare pagină și o împachetau pentru trimitere. Au refuzat politicos ajutorul meu, căci, se pare, mâinile îmi tremurau foarte tare.

Am fost apoi cu ele la Correos, să o văd trimisă (mai aveam chiar un buffer de 50 minute...), am stat cu ele la taclale pe drumul de întoarcere, în autobuz am sunat-o pe Sim să-i povestesc pățania (greșisem, vai!, iar eu nu greșesc niciodată), și am ajuns acasă. De la stația de autobuz până la bloc, picioarele au opus rezistență, nu mai aveau chef să mă poarte, mă relaxasem. Dar cine mai stă să se uite, reușisem să termin ce trebuia terminat! De ce nu pot să fac asta și cu alte lucruri pe care – după standardele mele – trebuie să le fac?

Niciun comentariu: