Blogger Backgrounds

02 iulie 2009

În gara mea

Mă trezesc cu mine, mă culc cu mine în gând. Îmi învârt gândurile pe stânga şi pe dreapta, mi le comunic, mi le interpretez, am revelaţii la baie (nu neapărat pe veceu), scriu mii de propoziţii geniale în gând care se risipesc în momentul în care degetele ating tastatura.
Mă privesc în reflexia vitrinelor, văd aceeaşi siluetă pe care o ştiu de ani de zile (de ani de zile!) şi care nu îmbătrâneşte. Ajung acasă şi mă spăl pe mâini şi văd venele tot mai proemiente şi pielea mai largă şi inspir adânc. Îmbătrânesc. Mă simt bătrână. Dar nu sunt. Am nişte riduri la ochi, părul vopsit cât mai aproape de culoarea lui naturală (ca să acopăr firele albe, cu duiumul), condiţia fizică mi-e mai bună decât la 20 de ani (căci fac fitness), beau tot mai puţin (că mă tâmpeşte), fumez aleatoriu (extrem de puţin) şi mănânc cât pot eu de sănătos (cum nu-mi propun să trăiesc forever, nu văd de ce aş face mai mult decât atât – apropo, cât mi-am propus să trăiesc?).
Ceea ce eu aş fi definit „viaţă” la 20 de ani a trecut deja pe lângă mine. Am pierdut trenul unei vieţi de familie comode, tradiţionale (pentru societatea românească). Am pierdut şi trenul propriei mele normalităţi (în fond, e mult mai simplu să fiu sisi, să spun din start că sunt, ca să-mi pot permite să reacţionez cum am eu chef). Am pierdut şi trenul unei cariere de scriitor şi, de fapt, am cam pierdut toate trenurile pe care le vedeam cândva apropiindu-se de gara mea.
Însă, de fapt, poate n-am pierdut nimic. Am ajuns în acest punct aşa cum am putut eu, cu bune şi cu rele, şi, privindu-mă în oglindă am puţine regrete. Se cheamă că m-am suit în trenul potrivit, până la urmă?

6 comentarii:

monsoux spunea...

absolut

adevaratul spunea...

:)

earthwalker spunea...

eu eu zic ca da. si se mai cheama ca viata ti-a facut o surpriza frumoasa:)

vvritz spunea...

@earth: încă nu văd surpriza, dar n-am nici o îndoială că o voi vedea cândva. curând.

ew spunea...

deja se vede ca ai descoperit alta viata decat cea pt care te programase societatea.

vvritz spunea...

@ew: mda, nu mă linişteşte tot timpul, dar în cea mai mare parte a timpului ideea e relaxantă...