Blogger Backgrounds

15 iunie 2008

Madrissss

Un week-end plin de soare. Am petrecut o zi superbă, cu o vreme caniculară ce mi-a adus aminte de Bucureşti, dar paralela se va limita aici.
M-au impresionat dintotdeauna oraşele mari, iar capitala Spaniei n-a făcut excepţie, de prima dată când am văzut-o. Bulevardele sunt mari, clădirile – impunătoare, iar pieţele largi şi rotunde. Era foarte verde oraşul, incredibil de verde, am căscat gura la diverse şi m-am bucurat de plăcuţele de ceramică cu numele străzilor şi de firmele magazinelor scrise doar în spaniolă, de parcă m-aş fi întors undeva acasă. M-am simţit romantică şi calmă, şi pentru că sâmbăta am încheiat-o tolăniţi pe iarbă în marele parc Retiro, alături de alte cupluri de îndrăgostiţi, am decis că a meritat deplasarea.
Dar duminica ne-a aşteptat o bucurie mai mare şi o să mi se furnice multă vreme pielea la amintirea momentului. În Muzeul Reina Sofia se găseşte Guernica lui Picasso. Am privit-o dintr-o latură (e destul de prost amplasată), ţinându-ne strâns de mână, muţi de curiozitate şi uimire. Ne-am calmat până la ieşire analizând nenumăratele tablouri ale lui Miro pe care, încetul cu încetul, începem să le înţelegem (deşi în continuare sculptura „Femeie cu pasăre” din parcul de lângă casă nu ne face sens). La următoarea vizită la Madrid mergem la Prado. Să ni se mai furnice o dată pielea.

PS. Ah, l-am uitat pe „Marele masturbator” (de Dali, pentru convenienţă), aşa cum mi-l aminteam din reproducerile studenţiei, când îl foloseam ca material didactic la cursurile de semiotică.

2 comentarii:

Anonim spunea...

si cu ce flik ai fost...?

vvritz spunea...

de ce întrebi? ştie el mai bine...