Blogger Backgrounds

24 iulie 2009

Din ciclul "Să râdem cu/de mine"

Mai nou, scriu SMS-uri cu google translator, adicătelea mi le produc în engleză, le bag în traducător şi apoi mi le copiez şcolăreşte în telefon. Mă frustrează rău limba asta, naiba s-o ia, că nu prind deloc cum merge. Şi cică o vorbesc bine! My ass! There we go, in English, baby!

7 comentarii:

Mihaela ( Catwoman) spunea...

ce limba te frustreaza? spaniola?

vvritz spunea...

@Mihaela: Ai şi tu dreptate! Da, spaniola, că putea fi şi catalana.

WE spunea...

voiam sa te intreb, care e originea catalanei?
imi pare un amestec de spaniola cu franceza veche. si ce altceva?
ei au fost parca unii din ultimii necuceriti de arabi, right?
influenta vizigota, i.e., romana tarzie se pune la socoteala?

evident, as putea sa intreb pe gugal/wikipedia...

vvritz spunea...

@Elf: Chiar zilele trecute m-am uitat pe wiki. Cică se trage tot din latina vulgară, şi, da are influenţe din mai mulţi.
Aseară, ca să vezi coincidenţă, mi-a zis cineva că există 3.000 de cuvinte comune între română şi catalană, printre care "ou", "nou", "gel", "suc". Mai ştiu eu unu', un verb, dar mi-e ruşine să ţi-l zic, că e urât!
http://en.wikipedia.org/wiki/Catalan_language#History

WE spunea...

pai romana tot din latina vulgara se trage. si (ostro)gotii au fost si in romania si mai tarziu au avut influenta via pirinei si in nord-estul spaniei. cand gotii au trecut Dunarea in Imp. Roman, pe timpul lui Valens, au facut-o prin "Romania".

asa ca ai 2 lianturi - unul static (latina vulgara) si unul dinamic - gotii. mai mult, gotii s-au cam amestecat cu dacii romanizati, mai ales in partea de jos a Romaniei - in momentul in care au inceput sa apara slavii, asa ca nu ma uimeste multimea de cuvinte comune.

gel, pe de alta parte, ce origine o fi avand? aveau aia gel, acum 1500-2000 de ani?

vvritz spunea...

@Elf: ştiam cu latina vulgară, că d-aia am precizat, dar îţi imaginezi tu cam ce s-ar băşica ăştia dacă aş zice că limba lor (de "domni") are aceeaşi rădăcină cu a noastră? Şi, apropo, că acum mi-am amintit iar ce mă enervează catalanii ăştia, în limba lor se zice "soc futut". Te prinzi tu la ce! Noapte bună (la tine o fi dimineaţă, te pomeneşti).

WE spunea...

9 ore in spate.

au si inghitit multe. Franco voia sa ii rada de pe fata pamantului, cu tot cu Barce.
evident ca au dezvoltat complexul asta.