Blogger Backgrounds

24 februarie 2008

Varza

Cu doua zile in urma am gasit la supermarket varza. Ma buseste rasul cand ma gandesc ce iti trece prin cap cand citesti asta. Da, aici varza nu se gaseste sub forma de capatana, ca la noi. Sau n-am gasit-o io. Ma rog, am cumparat-o, am intrebat iubitu’ daca mananca asa ceva, el a zis ca nu stie, dar presupune ca da, am taiat-o ca la carte (gandindu-ma la Nasha, care stie sa faca cele mai subtiri felii de varza de pe planeta!) si am facut „varza calita” (cred ca e acelasi lucru cu varza a la Cluj). De-li-cioa-sa!
Altceva, vroiam, insa, sa zic. Ca varza asta calita mi-a adus aminte de ceva. E pentru mine un fel special, pe care mama il gatea des inainte de ’89, pe vremea cand aveam soba. Pentru cine nu stie, la final, ca sa se faca mai gustoasa, varza se pune la cuptor, cateva minute (nu multe). Ei bine, pentru ca nici mie, nici ei nu ne placea sus-numita varza, o uitam in cuptor (subconstientul lucra, nu gluma). Cred ca recordul a fost de trei zile. Si pentru ca aveam soba, nu aragaz, cand o aprindeam (si ca sa faci cafea trebuia sa aprinzi soba!), se incingea cuptorul si mirosea a varza. Si noi ne tot miram: „Cine mananca varza calita asa de dimineata?”. Doamne, ce vremuri frumoase...

5 comentarii:

Anonim spunea...

asta imi aminteste de intamplarile mele cu puiul. Am uitat de doua ori puiul pentru multe ore in cuptor...de pe atunci trebuia probabil sa renunt eu la carne.;)
i.

vvritz spunea...

adicatelea, vrei sa zici sa renunt la varza? never ever! :D

Anonim spunea...

nu, in nici un caz. poate sa-ti iei un cuptor care sa te avertizeze sonor cand e varza gata?!:))))

vvritz spunea...

shshtiu! un cuptor cu camera video!

Anonim spunea...

asta e primul amendament( si singurul!) : varza a la cluj inseamna :varza,carne orez. toate de-a valma ,nu mai stiu ordinea dar ce sa-i faci , nu sint decit o biata "gospodina"...
aia cu soba ..oameni buni, stiu io ! chiar avea soba ! si facea niste cartofi prajiti...de nu iti venea sa-i maninci ca pe cartofii prajiti...
era ceva de genul....fiert si pirlit la capete,ceva moale la mijloc si se mai aduna cite o linguritza de ulei in farfurie...sa aveti pofta!erau niste cartofi fierti ,multa vreme in ulei,dar cu un coltz de piine ,in pauza sau intr-una din "ferestre",mergeau! No ofense!
apa,pai apa e buna! veveritzoanca e simpatica ( m-am prins ca e un fel de mascota!!!-entelegent , nu?!) asa ca sete sa-ti fie , sa ti-o potolesti cu .....apa aia de care vorbeai!
de azi sint pe faza asa ca ....astept!
g.