Blogger Backgrounds

03 februarie 2008

Barcelona romaneasca

Astazi, din mai multe cauze (plecat mama, plouat cu galeata, lene de iesit de casa) am cautat asociatiile romanilor din Spania (mai mult din Barcelona, normal). Am descoperit niste chestii interesante si anume: societatea emigrantilor se imparte la fel de clar ca si in tara din care ei provin. Dupa dureri de cap la vederea modului in care unii comunica (pe spaniaromaneasca.ro), m-am minunat ca Federatia asociatiilor de pe aici e pe blog (adica n-are un domeniu..., locuieste la fedrom.org) si pagina e un carnat de text interminabil. Ma rog, mi-am luat inima in dinti, am trimis un mail hotarat la oamenii care administreaza numita federatie propunandu-le (mai voalat) sa ii ajut sa curete locul. Apoi am descoperit biserica romaneasca (chiar aproape de casa, si pe net aici sfgheorghe-bcn.com), mai frumusel organizata si am trimis un mail parintelui (n-am fost niciodata credincioasa, dar uite ce iese din emigrare) spunandu-i ca mi-ar placea sa spun sau sa citesc povesti la scoala lui de duminica. Voi comunica rezultatele (daca nu raspunde nimeni la mailuri, o sa ma rad). La final, inainte de temele pentru cursul de spaniola, dau peste ceva curat (desi cam gol): http://catalunya.inforomania.eu. Exista, totusi, o sansa.

3 comentarii:

Crina spunea...

Gand la gand cu bucurie...:) Si eu cautam informatii in acelasi sens si am nimerit peste blog-ul tau. Asa ca as vrea sa te intreb daca cercetarile tale au ajuns la vreun rezultat mai concret, adica daca exista vreun club (sau ceva asemanator...casa de cultura?:) al romanilor din Barcelona.

Salut si merci, Crina

vvritz spunea...

Bună Crina, să ştii că n-am făsit, dar mi-am făcut ceva prieteni români pe aici. Ştiu un club unde se pun... manele (scuzaţi!). Dă un semn, dacă vrei, şi ne întâlnim, şi eu sunt cam singură pe aici. Nu-ţi pot vedea e-mailul, al meu e valentina punct olariu at yahoo punct com.

Bucurestean spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.