Blogger Backgrounds

09 februarie 2010

Şi deci, ţiganii de pe stradă, ce limbă vorbesc?

Ea: Şi ,ce-ai făcut în week-end?
Eu: Am nişte rude în vizită, verişoara mamei mele şi soţul ei.
Ea: A, chiar, că tot vroiam să te întreb, ţiganii vorbesc toţi româneşte, nu?

Hehehehe! Subconştientul, dom'le, ce feste ne joacă. Ea e belgiancă, nespălată şi prost educată, dar deh...

3 comentarii:

WE spunea...

she has a point actually.

vlasii vorbesc ba romana, ba rromanes, ba amestecatura de rromanes cu romana.

and the second point: incidentally, inainte de revolutie, Romania se scria Roumania. dupa aia, ca din intamplare, pe Reuters et al. a aparut Romania.
Dupa aia, tiganii din Romania au cerut sus si tare sa fie numiti rromi. Ok. Numa' ca daca te uiti in presa actuala 'rromi' incep sa fie inlocuiti incet-incet, din greseala in greseala, in 'romi'. Deci, logic, romii (populatia rroma, care acum este inlocuit de termenul roma) sunt locuitorii Romaniei. Roma-nia.

Nici dracu nu mentioneaza in ziarele lor spalate si frumos-mirositoare ca Romania este pomenita din secolul XVI in 'noi ne tragem de la Rim; noi suntem ramleni', care insemna Roma antica - arabizata. Si nici nimeni nu spune ca Bizantinii si ziceau Romei (de la Roma, adica), termen transformat in Rim, de arabi/turci - care au pastrat atat denominarea cat si sensul intacte. Si dupa cum nici nimeni nu spune ca purpura bizantina era deja in secolul XV in Moldova, "bizantul dupa bizant", care era in batalie pt. suprematie ortodoxa cu Moscova.

De ce nu stie, poate cineva se va intreba:
1. pt ca e prea lung textul de sus si oamenii in ziua de azi scaneaza totul si la randul lor sunt scanati;
2. romanii nu au pelotas, ca sa rosteasca CE si CINE sunt.

ar mai fi si altele, pot sa iti povestesc si eu reactia unui belgian la care am stat in B&B cand mi-a vazut pasaportul, back in '99, in Brugge. atat de tare m-a enervat incat faceam in asa fel incat sa nu aiba nimic de strans dupa mine. pana si remote controlul il puneam unde am vazut ca ii placea nevestei domnului sa il aseze.

WE spunea...

si hai sa citim cu atentie acest articol:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1230173/Police-rescue-15-children-child-trafficking-raids.html

vvritz spunea...

@Elf: Mdea... Am fost la Dublin în we, erau atât de mulţi români pe stradă - uşor identificabili din cauză de fuste suprapuse, freze fără perciuni etc - că aveam tendinţa să vorbim în altă limbă între noi, să nu ne identifice. Trist.